Навчальна  дисципліна «Тренінг-курс з вирішення юридичних кейсів» є однією із складових комплексної підготовки фахівців галузі знань 08 «Право» спеціальності 081 «Право» для студентів освітньо-професійної програми/спеціалізації «Публічне право».

Останнім часом все більшого значення набувають отримання практичних навичок майбутніми фахівцями в галузі права, таких як здатність критичного мислення, аналізу проблем та генерування рішень, ефективної роботи з клієнтом, вміння попередження та конструктивного розв’язання конфліктних ситуацій, володіння собою та керування стресами. Такі компетентності складно отримати виключно в рамках традиційних лекційних та практичних занять, оскільки здебільшого вони орієнтовані на правильну відповідь. На відміну від цього, тренінгові форми навчання направлені на запитання та пошук, що дозволяють в більший мірі розвинути соціальні, інтелектуальні компетентності, самостійність, здатність до ухвалення рішення.  Під час тренінгових занять перевага надається безпосередньо діяльності студентів, а викладач виконує роль фасилітатора, скеровує роботу та взаємодію учасників на опанування темою та досягнення мети тренінгу.

У процесі навчання студенти опановують універсальні інструменти за допомогою яких на практиці будуть мати можливість розв’язати будь-яку конфліктну ситуацію, надати правильну юридичну оцінку, сформувати та обґрунтувати свою правову позицію, запропонувати ефективні способи вирішення практичних кейсів з актуальних тем, розробити ефективну лінію захисту свого клієнта.