Предметом курсу «Право Європейського союзу» є комплексна правова система. Вона поєднує в собі риси, характерні як для міжнародного, так і внутрішньодержавного права; містить норми різних галузей права і правових інститутів. Складний характер юридичної природи Європейського союзу та його правової системи обумовлює міждисциплінарний характер навчального курсу «Право Європейського союзу».

Мета курсу «Право ЄС» полягає у набутті студентами теоретичних знань у галузі права Європейського союзу, у прищепленні навичок аналізу джерел і використання принципів та норм права даної системи в практичній діяльності юристів.

Вивчення дисципліни передбачає знання студентами конституційного, адміністративного, цивільного, міжнародного, приватного, митного, податкового та банківського права та орієнтує їх на активну самостійну контрольовану роботу, насамперед з першоджерелами українською та іноземними мовами – нормативними актами Європейського союзу, доступними як на паперових, так і на електронних носіях.